• Inici
  • Notícies
  • L'Ajuntament de Manresa edita un tríptic de difusió de les vocacions STEM entre les nenes

Notícies

03 de març de 2023

L'Ajuntament de Manresa edita un tríptic de difusió de les vocacions STEM entre les nenes

Amb l’objectiu de fomentar les carreres científiques i tecnològiques entre les nenes i reconèixer el talent femení, l’Ajuntament de Manresa, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Bages, ha editat un tríptic per tal de trencar estereotips entre l’alumnat. Amb aquest material es vol promoure el talent femení als estudis de ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques, i fer visibles nous referents femenins en aquests àmbits professionals.

L’escletxa de gènere als sectors de la ciència, la tecnologia, la enginyeria i les matemàtiques (STEM) persisteix des de fa anys arreu del món. Malgrat l’augment de la participació de les dones als estudis universitaris, encara estan insuficientment representades en aquests camps. En l’actualitat, menys del 30% del personal investigador de tot el món són dones.

A més, i segons dades de la UNESCO, només el 30% de totes les estudiants escullen estudis superiors a l’àmbit STEM. Arreu del món la participació de dones és especialment baixa (inferior al 3%) en els estudis relacionats amb les tecnologies de la informació i les comunicacions (TIC), quan és un dels camps més sol·licitats al mercat laboral i amb més preponderància en la societat del futur.

El tríptic recull quatre experiències de dones que, a partir de la seva vocació en l'àmbit científic i tecnològic, han fet camí en les STEM. També informen sobre la diversitat d'itineraris formatius científics i tecnològics que es poden cursar a Manresa i la resta del Bages. 

Els tríptics es distribuiran entre l’alumnat en xerrades als centres educatius i d'altres activitats de difusió. També es troba disponible a l'apartat de publicacions de formabages.cat 

Altres notícies

Veure-ls totes