• Inici
  • Notícies
  • Consell Comarcal del Bages i PIMEC programen nous cursos de formació per a joves en el marc del projecte ‘Singulars’

Notícies

07 de febrer de 2023

Consell Comarcal del Bages i PIMEC programen nous cursos de formació per a joves en el marc del projecte ‘Singulars’

Consell Comarcal del Bages i PIMEC tornen a programar el projecte Singulars aquest 2023 amb una formació específica adreçada a joves de 16 a 29 anys per millorar la seves capacitats i promoure la inserció laboral. L’oferta formativa s’adreça al col·lectiu de persones joves que no treballen en l’actualitat. En el marc del projecte E-NGINY JOVE 4.0 es programaran a partir de març formacions especialitzades de manteniment industrial (470 hores), administració i atenció al client (285 hores), soldadura (380 hores) i instal·lacions de xarxes elèctriques (195 hores).

Cerca de joves

Actualment, Consell Comarcal del Bages i PIMEC cerquen els joves que els pugui interessar fer aquestes formacions per tenir més possibilitats d’inserir-se al mercat laboral. Les persones joves d’entre 16 i 29 anys han de ser demandants d’ocupació no ocupades registrades al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya. També poden ser destinatàries les persones inscrites com a millora d’ocupació al SOC, amb una limitació del 20% de la totalitat dels participants per projecte. El projecte formatiu està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya amb fons rebuts del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE).

Treball conjunt

A través d’aquest programa el Consell Comarcal del Bages accentua la seva voluntat de concertació territorial amb els agents socials i econòmics de la comarca en l’àmbit de les polítiques de promoció econòmica i l’ocupació. La institució té com a objectiu en aquest àmbit cooperar en l’impuls de projectes conjunts que, com en aquest cas, suposin una millora de la ocupabilitat de les persones residents a la comarca i un enfortiment de l’activitat econòmica a la comarca. En paral·lel, l’objectiu és fer front a un dels reptes més importants del sistema educatiu català, l’Abandonament Escolar Prematur (AEP). Un repte difícil, però molt necessari de pal·liar, ja que té importants costos socials i econòmics pels i les joves, les seves famílies i la societat en general.

El 22 de novembre de 2022 es va acceptar mitjançant Decret de Presidència núm. 696/2022 la participació del Consell Comarcal en el Projecte Singulars E-nginy Jove 4.0 liderat per PIMEC com a entitat agrupada. És tracta de la segona edició que el Consell Comarcal participa al Projecte Singulars i de la mà de PIMEC. També compta amb la participació d’Eurecat, la Fundació Emi, Afigi i el Centre de Formació Pràctica.

Contacte

Totes les persones interessades poden adreçar-se a l’àrea de Promoció Econòmica i Desenvolupament Rural del Consell Comarcal del Bages a través del correu electrònic [email protected] o bé podeu fer les inscripcions a les formacions programades a través d’aquest enllaç.

Altres notícies

Veure-ls totes