Introducció

El programa “Advanced Sommelier Postgraduate Degree” comença explorant el món del vi a través d’un programa exclusiu dirigit per Josep Pelegrín, el qual va ser guardonat com a millor Sommelier de Catalunya els anys 2014 i 2015 i millor Sommelier d’Espanya l’any 2016.

Aquesta formació oferida per Joviat en col·laboració amb la Universitat de Vic té com a objectiu cultivar sommeliers experts amb una comprensió profunda de les cultures vinícoles globals, posant un èmfasi especial en el ric patrimoni vitivinícola de Catalunya. Integra estàndards acadèmics rigorosos amb les realitats pràctiques de la indústria del vi.

Els participants del programa desenvoluparan competències tècniques clau, habilitats transversals com la responsabilitat, creativitat, comunicació, empatia, preparació per a l’era digital i treball en equip. També es posa un gran èmfasi en l’orientació personalitzada i el suport per als aprenents, garantint que assoleixin el seu màxim potencial educatiu a través de l’ensenyament i la tutoria co-personalitzada per un seguiment efectiu i distintiu.

Finalment, les inscripcions s’obren el 10 de gener de 2024 i hi ha termini fins al 30 de juny per a inscriure’s.


Sobre el curs

  • Acció formativa
    Advanced Sommelier Postgraduate Degree
  • Modalitat
    Presencial
  • Família professional
    Alimentació

Temari

  • MÒDUL 1: Vins Genèrics
  • MÒDUL 2: Viticultura i Vinificació
  • MÒDUL 3: Regions Vinícoles del Món
  • MÒDUL 4: Tècniques de Tast Avançades
  • MÒDUL 5: Negoci i Gestió del Vi

Horari

  • Inici al mes d’octubre de 2024 i finalització l’abril de 2025

Sortides professionals/laborals

El postgrau obre portes a diverses oportunitats professionals, incloent:

- Sommelier en General: Desenvolupament de projectes personals relacionats amb el món del vi, com tastets personalitzats.

- Sommelier de Botiga: Gestió de la compra i distribució de vins i altres begudes, organització i lideratge de cursos de tast per a clients.

- Sommelier de Restaurant: Gestió completa de llistes de vins i serveis de begudes, rotació de vins, creació de menús i maridatges, servei al client del restaurant.

- Sommelier de Celler: Treballar en l’equip d’enoturisme de la bodega o com a assessor de celler, participació en tastos i processos de barreja.

Centre

Fundació Joviat
Carrer de Rubió i Ors, 5, 08241 Manresa, Barcelona
937259099
[email protected] Manresa

Veure web

Requisits

Per accedir al programa, els interessats han de demostrar un coneixement fonamental sobre el vi, encara que no es requereixen qualificacions acadèmiques específiques, destacant el compromís del programa amb la inclusivitat i la passió pel vi. El procés d’admissió inclou una entrevista telefònica introductòria per avaluar la passió i l’adequació dels candidats al programa.