El Grau Mitjà d’Elaboració de Productes Alimentaris capacita els estudiants per elaborar i envasar productes alimentaris seguint els plans de producció i de qualitat, mantenint alhora els equips de treball d’acord amb la legislació vigent en matèria d’higiene, seguretat alimentària, protecció ambiental i prevenció de riscos laborals.
A través d’una metodologia que combina teoria i pràctica, els alumnes aprenen a reconèixer, categoritzar i condicionar els productes alimentaris, promovent una nova consciència alimentària que incideix en l’ús de productes ecològics i de proximitat. Això els permet conèixer els processos complets de producció, des de l’elaboració fins a l’envasat, etiquetatge, gestió d’estocs i atenció al client, preparant-los per diverses sortides professionals en el sector.
Sobre el curs
Acció formativa
CFGM Elaboració de productes alimentaris
Modalitat
Presencial
Família professional
Alimentació
Data Inici Preseleccio:
24/05/2024
Data Final Preseleccio:
30/05/2024
Data Inici del curs:
12/09/2024
Data Final del curs:
20/06/2025
Temari
Tractaments de Transformació i Conservació
Processament de Productes Alimentaris
Processos Tecnològics en la Indústria Alimentària
Primeres Matèries en la Indústria Alimentària
Venda i Comercialització de Productes Alimentaris
Operacions i Control de Magatzem en la Indústria Alimentària
Seguretat i Higiene en la Manipulació d’Aliments
Principis de Manteniment Electromecànic
Formació i Orientació Laboral
Empresa i Iniciativa Emprenedora
Anglès Tècnic
Síntesi
Formació en Centres de Treball (FCT)
Horari
De dilluns a divendres de 8.00 a 14.00 hores
Sortides professionals/laborals
El Grau Mitjà en Elaboració de Productes Alimentaris obre un ampli ventall de sortides professionals en el sector alimentari. Els titulats poden treballar en diversos àmbits, des de la producció i elaboració de productes frescos, conserves, begudes, i plats preparats, fins a la gestió de la qualitat i el control de processos en la indústria alimentària.
Per accedir al programa, els interessats han de complir amb un dels següents requisits: ser graduats en ESO, tenir un títol de tècnic/a, haver superat la prova d’accés als cicles de grau mitjà, haver realitzat el curs específic d’accés als cicles de grau mitjà, haver superat el segon curs del BUP, tenir estudis equivalents a efectes acadèmics, o haver superat la prova d’accés a la universitat per a majors de 25 anys.