Avui dia les autoritats sanitàries requereixen a les empreses la formació adequada dels seus treballadors que estiguin en contacte directe amb els aliments durant la seva preparació, fabricació, transformació, elaboració, envasat, emmagatzematge, transport, distribució, venda, subministrament i servei. Amb aquest curs obtindràs les tècniques adequades d’higiene i sanitat alimentària en manipulació d’aliments, seràs conscient dels riscos de la seva contaminació i aprendràs a prevenir possibles alteracions alimentàries.
Objectius del curs
Objectiu general:
Identificar les fonts de contaminació dels aliments i aplicar la normativa vigent en seguretat i higiene alimentària durant la preparació, fabricació, transformació, elaboració, envasament, emmagatzematge, transport, distribució, venda, subministrament i servei dels aliments
Objectius específics:
Identificar les fonts de contaminació dels aliments i aplicar la normativa vigent en seguretat i higiene alimentària durant la preparació, fabricació, transformació, elaboració, envasament, emmagatzematge, transport, distribució, venda, subministrament i servei dels aliments
Continguts del curs de Manipulació d'aliments
1.Manipulació d'aliments:
- Classificació dels aliments
- Identificació de les fonts de contaminació dels aliments
- Reconeixement dels factors de creixement dels microorganismes en aliments
- Distinció dels mètodes de conservació dels aliments
- Adopció de mesures de neteja i higiene en la manipulació d'aliments
- Reconeixement de la normativa aplicable a la manipulació dels aliments
Requisits Participants
El participant ha de disposar de competències en comunicació lingüística que permetin cursar amb aprofitament la formació, disposar dels elements tècnics suficients per desenvolupar adequadament el procés formatiu i tenir les competències i les destreses suficients per a ser usuari de la plataforma en la qual es recolza l'acció formativa.
Observacions:
Aquest curs es desenvoluparà en modalitat ONLINE. Aquesta modalitat us permetrà realitzar el curs al campus virtual on podreu compaginar l’aprenentatge ONLINE dels continguts teòrics i la realització d’exercicis pràctics al vostre ritme, en funció de la vostra disponibilitat, i sempre amb l’acompanyament del tutor/a per orientar-vos en tot allò que sigui necessari.
De forma complementària, podeu assistir a la classe en directe per VIDEOCONFERÈNCIA amb el tutor/a segons el calendari detallat a l’apartat de l’horari.
Es recomana que la càmera estigui operativa i encesa durant el transcurs de les sessions.
Durant el transcurs de la sessió formativa, es podrà requerir puntualment i en qualsevol moment l’activació de la imatge quan la persona formadora o la persona tècnica del Consorci per a la Formació Contínua ho requereixin, a efectes de control.
En compliment del que estableix la Llei en matèria de Protecció de Dades, no es podrà gravar ni captar imatges de les persones participants durant les sessions formatives.
El contingut del curs és en castellà. Curs subvencionat.
Sobre el curs
Acció formativa
FS2024-1046 - Manipulació d'aliments
Modalitat
On-line
Família professional
Alimentació
Data Inici del curs:
30/05/2025
Data Final del curs:
16/06/2025
Horari
L’alumne disposarà d'una videoconferència complementària amb el tutor-formador el dijous 12 de juny de 16:30 a 19:30 hores.
Centre
PIMEC Petita i Mitjana Empresa de Catalunya
Carrer Castelladral, 5 - 7. Polígon Industrial Els Dolors, 08243 Manresa, Barcelona 934964500 [email protected]
Manresa