INAF0109 - Pastisseria i confiteria

Certificats de Professionalitat Alimentació
  • 500 h
  • Inici: 06 de maig de 2025 -   Fi: 06 d'octubre de 2025

Introducció

CODI: INAF0109

Objectius del curs:

Realitzar, organitzar i conduir les operacions necessàries per a fabricar productes de pastisseria i confiteria, controlant el proveïment i l’emmagatzematge de les matèries primeres i dels productes acabats, elaborant masses, pastes i productes bàsics de pastisseria-rebosteria, així com de confiteria, xocolateria, elaboració de galetes i altres, tot amb l’acabat, la decoració, l’envasatge i la presentació adequats i amb la qualitat i higiene requerits.


Unitat de competència 1
Aplicar la normativa de seguretat, higiene i protecció del medi ambient en la indústria alimentària
Seguretat i higiene en pastisseria i confiteria (60 h.)


Unitat de competència 2
Controlar l'aprovisionament, l'emmagatzemament i l'expedició de les matèries primeres i auxiliars i dels productes acabats i preparar els equips i l'utillatge a utilitzar en els processos d'elaboració
Emmagatzematge i operacions auxiliars en pastisseria i confiteria (60 h.)


Unitat de competència 3
Mòdul de pràctiques professionals no laborals de 'Pastisseria i confiteria' (80 h.)


Unitat de competència 4
Realitzar i/o controlar les operacions d'elaboració de masses, pastes i productes bàsics de múltiples aplicacions per a pastisseria-rebosteria
Elaboracions bàsiques per a pastisseria-rebosteria (120 h.)
Elaboracions complementàries en pastisseria i rebosteria (40 h.)
Elaboració de masses i pastes de pastisseria- rebosteria (80 h.)


Unitat de competència 5
Realitzar i/o controlar les operacions d'elaboració de productes de confiteria, xocolateria, galeteria i altres elaboracions
Productes de confiteria i altres especialitats (120 h.)
Elaboració de galetes, gelats artesans i especialitats diverses (60 h.)
Elaboració de xocolata i derivats, torrons, massapans i llaminadures (60 h.)


Unitat de competència 6
Realitzar l'acabat i la decoració dels productes de pastisseria i confiteria


Unitat de competència 7
Realitzar l'envasament i presentació dels productes de pastisseria i confiteria
Envasament i presentació de productes de pastisseria i confiteria (50 h.)








Sobre el curs

  • Acció formativa
    INAF0109 - Pastisseria i confiteria
  • Modalitat
    Presencial
  • Família professional
    Alimentació
  • Data Inici del curs:
    06/05/2025
  • Data Final del curs:
    06/10/2025

Sortides professionals/laborals

 Ocupacions: pastisser/a. Confiter/a. Reboster/a (pastisseria).

Operador/a de màquines per elaborar productes de fleca i rebosteria industrial, en general (galetes).

Treballador/a de l'elaboració de cacau i xocolata.

Treballador/a de l'elaboració de caramels i dolços.

Treballador/a de l'elaboració de galetes.

Tasques: procés d'aprovisionament intern.

Ajudant/a de rebosteria

Cap de rebosteria

Confeccionador/a de masses per a pizzes

Confiter/a

Elaborador/a-decorador/a de pastissos

Forner/a

Forner/a

Gelater/a artesà

Gelater/a-elaborador/a de gelats

Operador/a de màquines envasadores de productes de fleca i rebosteria industrial

Operador/a de màquines per elaborar productes de fleca i rebosteria industrial, en general (galetes)

Pastisser/a.

Pastisser/a en general

Reboster/a

Reboster/a (pastisseria)

Treballador/a de l'elaboració de cacau i xocolata

Treballador/a de l'elaboració de caramels i dolços

Treballador/a de l'elaboració de galetes

Treballador/a de l'elaboració de productes de cacau i xocolata

Treballador/a de l'elaboració de torrons i massapans

Xurrer/a


Centre

Fundació Joviat, Fundació Privada
Folch i Torres, 5-13 08241 MANRESA
938726988
[email protected] Manresa

Veure web

Requisits


  • Superar una prova de nivell a Joviat o tenir un dels estudis següents finalitzats: Graduat escolar, EGB, ESO o estudis equivalents.