Tècnic o tècnica en Forneria, Pastisseria i Confiteria Codi: CFPM IA60
Aquests estudis postobligatoris capaciten per elaborar productes de fleca, pastisseria i confiteria; elaborar i muntar postres de restauració; compondre, acabar i presentar els productes elaborats mitjançant tècniques decoratives i innovadores. Tenen una durada de 2.000 hores (1.617 lectives en un centre educatiu i 383 pràctiques en un centre de treball) distribuïdes en dos cursos acadèmics. Aquest estudi substitueix els cicles (LOGSE) Panificació i Rebosteria i Pastisseria i Forneria.
Sobre el curs
Acció formativa
CFGM Forneria, pastisseria i confiteria
Família professional
Indústries alimentàries
Data Inici del curs:
Setembre (data per confirmar)
Data Final del curs:
Juny (data per confirmar)
Temari
Matèries Primeres i Processos en Forneria, Pastisseria i Rebosteria (132 hores)
Elaboracions de Forneria-Brioxeria (297 hores)
Processos Bàsics de Pastisseria i Rebosteria (198 hores)
Elaboracions de Confiteria i altres Especialitats (198 hores)
Postres en la Restauració (132 hores)
Productes d'Obrador (132 hores)
Operacions i Control de Magatzem en la Indústria Alimentària (66 hores)
Seguretat i Higiene en la Manipulació d'Aliments (66 hores)
Presentació i Venda de Productes de Forneria i Pastisseria (66 hores)
Formació i Orientació Laboral (99 hores)
Empresa i Iniciativa Emprenedora (66 hores)
Anglès Tècnic (99 hores)
Síntesi (66 hores)
Formació en Centres de Treball (383 hores)
Horari
Dïurn
Centre
Joviat FP Integrada
Carrer de Folch i Torres, 5, 13, 08241 Manresa, Barcelona 938726988 [email protected]
Manresa
Tenir el títol de graduat en educació secundària obligatòria,
Haver superat el curs específic per a l'accés als cicles de grau mitjà,
Tenir el títol de tècnic o de tècnic auxiliar,
Haver superat el segon curs del batxillerat unificat i polivalent (BUP),
Tenir altres estudis equivalents a efectes acadèmics,
Haver superat la prova d'accés a la universitat per a més grans de 25 anys,
Haver superat els mòduls obligatoris d'un programa de qualificació professional inicial (PQPI),
Tenir un títol per accedir a un cicle formatiu de grau superior.
Tràmits
Per cursar el cicle cal formalitzar una sol·licitud d'admissió i presentar-la al centre i per a l'ensenyament demanat en primer lloc.
Per a l'assignació de les places s'ordenen les sol·licituds segons la qualificació mitjana de l'ESO o dels estudis equivalents; les sol·licituds que tenen la mateixa puntuació s'ordenen a partir d'un número de desempat que s'obté per sorteig.
Hi ha un 20% de places reservades per als alumnes que accedeixen a un cicle mitjançant la prova d'accés o el curs específic d'accés; les sol·licituds d'aquests alumnes s'ordenen segons la qualificació obtinguda a la prova o al curs.
Aquest estudi és gratuït en els centres dependents del Departament d'Educació. Per a la resta de centres, consulteu l'import en el centre corresponent.
Continuïtat
Sortides acadèmiques
Amb aquests estudis s'obté el títol de tècnic o tècnica, que permet accedir:
al batxillerat,
a un cicle de grau superior de formació professional
Sortides professionals
La superació d'aquest cicle formatiu permet accedir al món laboral com a:
forner o fornera;
elaborador o elaboradora de brioixeria, masses i bases de pizza;
pastisser o pastissera;
elaborador i decorador o elaboradora i decoradora de pastissos;