CFGM Olis d'oliva i vins

Formació Professional Reglada Indústries alimentàries
  • 2.000 h
  • Inici: Setembre (data per confirmar) -   Fi: Juny (data per confirmar)

Introducció

"Tècnic o tècnica en Olis d'Oliva i Vins

Codi: CFPM IA30


El CFGM Olis d’Oliva i Vins té una durada de 2 cursos i proporciona els coneixements necessaris per a realitzar les operacions d’extracció, elaboració i envasament d’olis i vins, així com per a utilitzar maquinària i els equips corresponents i fer-ne un manteniment de primer nivell. Com també la capacitació per treballar en molins d’oli o cellers.


En acabar els estudis seràs capaç d’elaborar i envasar olis d’oliva, vins i altres begudes d’acord amb els plans de producció i qualitat, preparar i mantenir els equips i les instal·lacions garantint-ne el funcionament i promocionar i comercialitzar els productes elaborats.

Tenen una durada de 2.000 hores (1.650 lectives en un centre educatiu i 350 pràctiques en un centre de treball) concentrades en dos cursos acadèmics.


Aquest estudi substitueix el cicle Elaboració d'Olis i Sucs (LOGSE)."


Sobre el curs

  • Acció formativa
    CFGM Olis d'oliva i vins
  • Família professional
    Indústries alimentàries
  • Data Inici del curs:
    Setembre (data per confirmar)
  • Data Final del curs:
    Juny (data per confirmar)

Temari

  • Matèries Primeres i Productes en la Indústria Oleícola, Vinícola i d'altres Begudes (165 hores)
  • Extracció d'Olis d'Oliva (132 hores)
  • Elaboració de Vins (198 hores)
  • Principis de Manteniment Electromecànic (66 hores)
  • Condicionament d'Olis d'Oliva (99 hores)
  • Elaboració d'altres Begudes i Derivats (132 hores)
  • Anàlisi Sensorial (99 hores)
  • Venda i Comercialització de Productes Alimentaris (66 hores)
  • Operacions i Control de Magatzem en la Indústria Alimentària (66 hores)
  • Seguretat i Higiene en la Manipulació d'Aliments (66 hores)
  • Formació i Orientació Laboral (66 hores)
  • Empresa i Iniciativa Emprenedora (66 hores)
  • Anglès Tècnic (99 hores)
  • Síntesi (297 hores)
  • Formació en Centres de Treball (383 hores)

Horari

  • Dïurn

Sortides professionals/laborals

  • Cellerer, elaborador de vins, caves, sidra i altres begudes i derivats.
  • Mestre d’almàssera, extractora i refinat d’olis d’oliva.
  • Recepcionista de matèries primeres.
  • Operador de secció d’embotellat i/o envasament.
  • Auxiliar de laboratori en almàsseres i cellers.
  • Auxiliar de control de qualitat en almàsseres i cellers.
  • Comercial d’almàsseres i cellers

Centre

Escola Vedruna Artés
Carrer del Carme, 16.
938 305 212
[email protected] Artés

Veure web

Requisits

  • Tenir el títol de graduat en educació secundària obligatòria
  • Haver superat el curs específic per a l'accés als cicles de grau mitjà
  • Tenir el títol de tècnic o de tècnic auxiliar
  • Haver superat el segon curs del batxillerat unificat i polivalent (BUP)
  • Tenir altres estudis equivalents a efectes acadèmics
  • Haver superat la prova d'accés a la universitat per a més grans de 25 anys
  • Haver superat els mòduls obligatoris d'un programa de qualificació professional inicial (PQPI)
  • Tenir un títol per accedir a un cicle formatiu de grau superior

Tràmits

Per cursar el cicle cal formalitzar una sol·licitud d'admissió i presentar-la al centre i per a l'ensenyament demanat en primer lloc. Per a l'assignació de les places s'ordenen les sol·licituds segons la qualificació mitjana de l'ESO o dels estudis equivalents; les sol·licituds que tenen la mateixa puntuació s'ordenen a partir d'un número de desempat que s'obté per sorteig. Hi ha un 20% de places reservades per als alumnes que accedeixen a un cicle mitjançant la prova d'accés o el curs específic d'accés; les sol·licituds d'aquests alumnes s'ordenen segons la qualificació obtinguda a la prova o al curs. Consulteu l'import del curs al centre.

Continuïtat

Sortides acadèmiques

Amb aquests estudis s'obté el títol de tècnic o tècnica, que permet accedir:

 • al batxillerat,

 • a un cicle de grau superior de formació professional