El CFGM Olis d’Oliva i Vins té una durada de 2 cursos i proporciona els coneixements necessaris per a realitzar les operacions d’extracció, elaboració i envasament d’olis i vins, així com per a utilitzar maquinària i els equips corresponents i fer-ne un manteniment de primer nivell. Com també la capacitació per treballar en molins d’oli o cellers.
En acabar els estudis seràs capaç d’elaborar i envasar olis d’oliva, vins i altres begudes d’acord amb els plans de producció i qualitat, preparar i mantenir els equips i les instal·lacions garantint-ne el funcionament i promocionar i comercialitzar els productes elaborats.
Tenen una durada de 2.000 hores (1.650 lectives en un centre educatiu i 350 pràctiques en un centre de treball) concentrades en dos cursos acadèmics.
Aquest estudi substitueix el cicle Elaboració d'Olis i Sucs (LOGSE)."
Sobre el curs
Acció formativa
CFGM Olis d'oliva i vins
Família professional
Indústries alimentàries
Data Inici del curs:
Setembre (data per confirmar)
Data Final del curs:
Juny (data per confirmar)
Temari
Matèries Primeres i Productes en la Indústria Oleícola, Vinícola i d'altres Begudes (165 hores)
Extracció d'Olis d'Oliva (132 hores)
Elaboració de Vins (198 hores)
Principis de Manteniment Electromecànic (66 hores)
Condicionament d'Olis d'Oliva (99 hores)
Elaboració d'altres Begudes i Derivats (132 hores)
Anàlisi Sensorial (99 hores)
Venda i Comercialització de Productes Alimentaris (66 hores)
Operacions i Control de Magatzem en la Indústria Alimentària (66 hores)
Seguretat i Higiene en la Manipulació d'Aliments (66 hores)
Formació i Orientació Laboral (66 hores)
Empresa i Iniciativa Emprenedora (66 hores)
Anglès Tècnic (99 hores)
Síntesi (297 hores)
Formació en Centres de Treball (383 hores)
Horari
Dïurn
Sortides professionals/laborals
Cellerer, elaborador de vins, caves, sidra i altres begudes i derivats.
Mestre d’almàssera, extractora i refinat d’olis d’oliva.
Recepcionista de matèries primeres.
Operador de secció d’embotellat i/o envasament.
Auxiliar de laboratori en almàsseres i cellers.
Auxiliar de control de qualitat en almàsseres i cellers.
Tenir el títol de graduat en educació secundària obligatòria
Haver superat el curs específic per a l'accés als cicles de grau mitjà
Tenir el títol de tècnic o de tècnic auxiliar
Haver superat el segon curs del batxillerat unificat i polivalent (BUP)
Tenir altres estudis equivalents a efectes acadèmics
Haver superat la prova d'accés a la universitat per a més grans de 25 anys
Haver superat els mòduls obligatoris d'un programa de qualificació professional inicial (PQPI)
Tenir un títol per accedir a un cicle formatiu de grau superior
Tràmits
Per cursar el cicle cal formalitzar una sol·licitud d'admissió i presentar-la al centre i per a l'ensenyament demanat en primer lloc. Per a l'assignació de les places s'ordenen les sol·licituds segons la qualificació mitjana de l'ESO o dels estudis equivalents; les sol·licituds que tenen la mateixa puntuació s'ordenen a partir d'un número de desempat que s'obté per sorteig. Hi ha un 20% de places reservades per als alumnes que accedeixen a un cicle mitjançant la prova d'accés o el curs específic d'accés; les sol·licituds d'aquests alumnes s'ordenen segons la qualificació obtinguda a la prova o al curs. Consulteu l'import del curs al centre.
Continuïtat
Sortides acadèmiques
Amb aquests estudis s'obté el títol de tècnic o tècnica, que permet accedir:
• al batxillerat,
• a un cicle de grau superior de formació professional