Tècnic o tècnica en Cuina i Gastronomia i Serveis de Restauració Codi: CFPM HT10
Aquest grau dota dels coneixements per portar a terme les operacions de manipulació, preparació, conservació i presentació de tota classe d’aliments, i la confecció d’ofertes gastronòmiques. Capacita per efectuar les operacions de servei d’aliments, begudes, acollir i atendre a la clientela i preparar menjars de tota mena.
Cada curs adquireix diferents coneixements, des de la cuina clàssica a la cuina d’avantguarda, on la creativitat porta el grup a desenvolupar un projecte comú, amb el guiatge del professorat. El taller és complementari als serveis reals, on es resolen els perquès i els dubtes sense la pressió d’un servei. En conjunt, es treballen les tècniques, els conceptes i els procediments.
Preparació i presentació d’elaboracions de cuina tradicional i d’avantguarda, així com de pastisseria i postres de restaurant, tot conjuntat amb els maridatges de vins i begudes corresponents, elaborant així diferents ofertes gastronòmiques, a les quals també s’hi treballaran aspectes administratius i de gestió de petites empreses.
Sobre el curs
Acció formativa
CFGM Cuina i gastronomia i Serveis de Restauració
Modalitat
Presencial
Família professional
Hoteleria i turisme
Data Inici Preseleccio:
14/03/2023
Data Inici del curs:
07/09/2023
Data Final del curs:
20/06/2024
Temari
Ofertes gastronòmiques (99 hores)
Preelaboració i conservació d'aliments (264 hores)
Tècniques culinàries (264 hores)
Processos bàsics de pastisseria i rebosteria (198 hores)
Productes culinaris (264 hores)
Postres en la restauració (165 hores)
Seguretat i higiene en la manipulació d'aliments (66 hores)
Formació i orientació laboral (99 hores)
Empresa i iniciativa emprenedora (66 hores)
Anglès tècnic (99 hores)
Síntesi (66 hores)
Formació en centres de treball (350 hores)
Horari
Matí/tarda
Sortides professionals/laborals
Treballa com a…
Cuiner/a
Cambrer/a
Barista
Sommelier
Ajudant/a de cuina i pastisseria
Cap de partida
Empleat/da a: ecomanat, celler, restaurant, hospital, empresa de servei d’àpats, etc
Itinerari formatiu posterior
Sortides acadèmiques
Amb aquests estudis s'obté el títol de tècnic o tècnica, que permet accedir:
al batxillerat,
a un cicle de grau superior de formació professional
Centre
Joviat FP Integrada
Carrer de Folch i Torres, 5, 13, 08241 Manresa, Barcelona 938726988 [email protected]
Manresa
Tenir el títol de graduat en educació secundària obligatòria,
Haver superat el curs específic per a l'accés als cicles de grau mitjà,
Tenir el títol de tècnic o de tècnic auxiliar,
Haver superat el segon curs del batxillerat unificat i polivalent (BUP),
Tenir altres estudis equivalents a efectes acadèmics,
Haver superat la prova d'accés a la universitat per a més grans de 25 anys,
Haver superat els mòduls obligatoris d'un programa de qualificació professional inicial (PQPI),
Tenir un títol per accedir a un cicle formatiu de grau superior.
Tràmits
Per cursar el cicle cal formalitzar una sol·licitud d'admissió i presentar-la al centre i per a l'ensenyament demanat en primer lloc.
Per a l'assignació de les places s'ordenen les sol·licituds segons la qualificació mitjana de l'ESO o dels estudis equivalents; les sol·licituds que tenen la mateixa puntuació s'ordenen a partir d'un número de desempat que s'obté per sorteig.
Hi ha un 20% de places reservades per als alumnes que accedeixen a un cicle mitjançant la prova d'accés o el curs específic d'accés; les sol·licituds d'aquests alumnes s'ordenen segons la qualificació obtinguda a la prova o al curs.
Aquest estudi és gratuït en els centres dependents del Departament d'Educació. Per a la resta de centres, consulteu l'import en el centre corresponent.
Continuïtat
Altres Cicles formatius de GM Pastisseria, forneria i confiteria
Cicles formatius de Grau Superior GS Direcció de cuina GS Dietètica