Introducció


Tècnic o tècnica en Cuina i Gastronomia  i Serveis de Restauració
Codi: CFPM HT10

Aquest grau dota dels coneixements per portar a terme les operacions de manipulació, preparació, conservació i presentació de tota classe d’aliments, i la confecció d’ofertes gastronòmiques. Capacita per efectuar les operacions de servei d’aliments, begudes, acollir i atendre a la clientela i preparar menjars de tota mena.

Cada curs adquireix diferents coneixements, des de la cuina clàssica a la cuina d’avantguarda, on la creativitat porta el grup a desenvolupar un projecte comú, amb el guiatge del professorat. El taller és complementari als serveis reals, on es resolen els perquès i els dubtes sense la pressió d’un servei. En conjunt, es treballen les tècniques, els conceptes i els procediments.

Preparació i presentació d’elaboracions de cuina tradicional i d’avantguarda, així com de pastisseria i postres de restaurant, tot conjuntat amb els maridatges de vins i begudes corresponents, elaborant així diferents ofertes gastronòmiques, a les quals també s’hi treballaran aspectes administratius i de gestió de petites empreses.


Sobre el curs

  • Acció formativa
    CFGM Cuina i gastronomia i Serveis de Restauració
  • Modalitat
    Presencial
  • Família professional
    Hoteleria i turisme
  • Data Inici Preseleccio:
    14/03/2023
  • Data Inici del curs:
    07/09/2023
  • Data Final del curs:
    20/06/2024

Temari

  • Ofertes gastronòmiques (99 hores)
  • Preelaboració i conservació d'aliments (264 hores)
  • Tècniques culinàries (264 hores)
  • Processos bàsics de pastisseria i rebosteria (198 hores)
  • Productes culinaris (264 hores)
  • Postres en la restauració (165 hores)
  • Seguretat i higiene en la manipulació d'aliments (66 hores)
  • Formació i orientació laboral (99 hores)
  • Empresa i iniciativa emprenedora (66 hores)
  • Anglès tècnic (99 hores)
  • Síntesi (66 hores)
  • Formació en centres de treball (350 hores)

Horari

  • Matí/tarda

Sortides professionals/laborals

Treballa com a…

Cuiner/a

Cambrer/a

Barista

Sommelier

Ajudant/a de cuina i pastisseria

Cap de partida

Empleat/da a: ecomanat, celler, restaurant, hospital, empresa de servei d’àpats, etc

Itinerari formatiu posterior

Sortides acadèmiques Amb aquests estudis s'obté el títol de tècnic o tècnica, que permet accedir: al batxillerat, a un cicle de grau superior de formació professional

Centre

Joviat FP Integrada
Carrer de Folch i Torres, 5, 13, 08241 Manresa, Barcelona
938726988
[email protected] Manresa

Veure web

Requisits

  • Tenir el títol de graduat en educació secundària obligatòria,
  • Haver superat el curs específic per a l'accés als cicles de grau mitjà,
  • Tenir el títol de tècnic o de tècnic auxiliar,
  • Haver superat el segon curs del batxillerat unificat i polivalent (BUP),
  • Tenir altres estudis equivalents a efectes acadèmics,
  • Haver superat la prova d'accés a la universitat per a més grans de 25 anys,
  • Haver superat els mòduls obligatoris d'un programa de qualificació professional inicial (PQPI),
  • Tenir un títol per accedir a un cicle formatiu de grau superior.

Tràmits

Per cursar el cicle cal formalitzar una sol·licitud d'admissió i presentar-la al centre i per a l'ensenyament demanat en primer lloc. Per a l'assignació de les places s'ordenen les sol·licituds segons la qualificació mitjana de l'ESO o dels estudis equivalents; les sol·licituds que tenen la mateixa puntuació s'ordenen a partir d'un número de desempat que s'obté per sorteig. Hi ha un 20% de places reservades per als alumnes que accedeixen a un cicle mitjançant la prova d'accés o el curs específic d'accés; les sol·licituds d'aquests alumnes s'ordenen segons la qualificació obtinguda a la prova o al curs. Aquest estudi és gratuït en els centres dependents del Departament d'Educació. Per a la resta de centres, consulteu l'import en el centre corresponent.

Continuïtat

  • Altres Cicles formatius de GM Pastisseria, forneria i confiteria 
  • Cicles formatius de Grau Superior GS Direcció de cuina GS Dietètica
  • •Diploma Sommelier