Introducció

El grau mitjà de pastisseria de l’Escola Joviat és una porta d’entrada al món fascinant de la pastisseria, forneria i confiteria, dissenyat per a aquells apassionats pel dolç art de crear postres, pans i dolços.

Amb una durada de dos anys, aquest curs intensiu ofereix una combinació única de formació teòrica i pràctica, incloent-hi 416 hores de pràctiques professionals en reconegudes empreses del sector.

El nostre programa destaca per la seva aproximació a la innovació, la sostenibilitat i l’ús de productes ecològics i de proximitat, garantint una educació de qualitat alineada amb les necessitats actuals del mercat gastronòmic.

Els estudiants desenvoluparan habilitats en elaboració, decoració, i presentació de productes, preparant-los per a una carrera exitosa en la pastisseria.

Sobre el curs

  • Acció formativa
    CFGM Pastisseria, forneria i confiteria
  • Modalitat
    Presencial
  • Família professional
    Alimentació
  • Data Inici del curs:
    08/09/2025

Horari

  • Elaboracions en forneria i brioixeria
  • Tècniques i pràctiques en la creació de pans i brioixeria.
  • Processos bàsics de pastisseria i rebosteria
  • Fonaments de la pastisseria i la rebosteria, incloent-hi la preparació de bases.
  • Elaboracions de confiteria i altres especialitats
  • Tècniques específiques per a confiteria i especialitats dolces.
  • Postres en restauració
  • Creació i presentació de postres per a l’àmbit de la restauració.
  • Productes d’obrador
  • Desenvolupament de productes específics d’obrador, tant dolços com salats.
  • Operacions i control de magatzem en la indústria alimentària
  • Gestió d’estocs i controls de qualitat.
  • Seguretat i higiene en la manipulació d’aliments
  • Normatives i pràctiques de seguretat alimentària.
  • Presentació i venda de productes
  • Estratègies per a la comercialització i venda de productes.
  • Matèries primeres i processos en forneria, pastisseria i rebosteria
  • Estudi detallat de les matèries primeres.
  • Formació i orientació laboral
  • Preparació per a l’entrada al món laboral.
  • Empresa i iniciativa emprenedora
  • Foment de l’emprenedoria dins del sector.
  • Anglès tècnic
  • Desenvolupament de competències en anglès específic per al sector.
  • FCT (Formació en Centres de Treball)
  • Pràctiques professionals en empreses del sector.

Sortides professionals/laborals

Les sortides professionals inclouen treballar com a pastisser/a, mestre/a d’obrador (forner/a), elaborador/a de brioixeria, masses i bases de pizza, decorador/a de pastissos, confiter/a, reboster/a, torronaire, elaborador/a de caramels i dolços, i elaborador/a de postres de restaurant, entre altres.


Centre

Fundació Joviat
Carrer de Rubió i Ors, 5, 08241 Manresa, Barcelona
937259099
[email protected] Manresa

Veure web

Requisits

Per accedir al cicle és necessari tenir el graduat en ESO, un títol de tècnic/a, haver superat la prova d’accés a Cicles de Grau Mitjà, haver fet el curs específic d’accés a Cicles de Grau Mitjà, haver superat el segon curs del BUP, tenir altres estudis equivalents a efectes acadèmics o haver superat la prova d’accés a la universitat per a majors de 25 anys.