El grau mitjà de pastisseria de l’Escola Joviat és una porta d’entrada al món fascinant de la pastisseria, forneria i confiteria, dissenyat per a aquells apassionats pel dolç art de crear postres, pans i dolços.
Amb una durada de dos anys, aquest curs intensiu ofereix una combinació única de formació teòrica i pràctica, incloent-hi 416 hores de pràctiques professionals en reconegudes empreses del sector.
El nostre programa destaca per la seva aproximació a la innovació, la sostenibilitat i l’ús de productes ecològics i de proximitat, garantint una educació de qualitat alineada amb les necessitats actuals del mercat gastronòmic.
Els estudiants desenvoluparan habilitats en elaboració, decoració, i presentació de productes, preparant-los per a una carrera exitosa en la pastisseria.
Sobre el curs
Acció formativa
CFGM Pastisseria, forneria i confiteria
Modalitat
Presencial
Família professional
Alimentació
Data Inici del curs:
08/09/2025
Horari
Elaboracions en forneria i brioixeria
Tècniques i pràctiques en la creació de pans i brioixeria.
Processos bàsics de pastisseria i rebosteria
Fonaments de la pastisseria i la rebosteria, incloent-hi la preparació de bases.
Elaboracions de confiteria i altres especialitats
Tècniques específiques per a confiteria i especialitats dolces.
Postres en restauració
Creació i presentació de postres per a l’àmbit de la restauració.
Productes d’obrador
Desenvolupament de productes específics d’obrador, tant dolços com salats.
Operacions i control de magatzem en la indústria alimentària
Gestió d’estocs i controls de qualitat.
Seguretat i higiene en la manipulació d’aliments
Normatives i pràctiques de seguretat alimentària.
Presentació i venda de productes
Estratègies per a la comercialització i venda de productes.
Matèries primeres i processos en forneria, pastisseria i rebosteria
Estudi detallat de les matèries primeres.
Formació i orientació laboral
Preparació per a l’entrada al món laboral.
Empresa i iniciativa emprenedora
Foment de l’emprenedoria dins del sector.
Anglès tècnic
Desenvolupament de competències en anglès específic per al sector.
FCT (Formació en Centres de Treball)
Pràctiques professionals en empreses del sector.
Sortides professionals/laborals
Les sortides professionals inclouen treballar com a pastisser/a, mestre/a d’obrador (forner/a), elaborador/a de brioixeria, masses i bases de pizza, decorador/a de pastissos, confiter/a, reboster/a, torronaire, elaborador/a de caramels i dolços, i elaborador/a de postres de restaurant, entre altres.
Per accedir al cicle és necessari tenir el graduat en ESO, un títol de tècnic/a, haver superat la prova d’accés a Cicles de Grau Mitjà, haver fet el curs específic d’accés a Cicles de Grau Mitjà, haver superat el segon curs del BUP, tenir altres estudis equivalents a efectes acadèmics o haver superat la prova d’accés a la universitat per a majors de 25 anys.