Introducció

l Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Cuina i Gastronomia a l’Escola Joviat és una proposta educativa destinada a formar els futurs professionals del sector gastronòmic. Aquest grau mitjà de cuina combina pràctiques en cuina, pastisseria i servei, amb un enfocament sostenible, destacant l’ús de productes ecològics i de proximitat.

Els estudiants participen en projectes reals, com la creació d’un vi propi i la gestió d’un restaurant, aplicant els coneixements adquirits de manera pràctica. A més, el curs incorpora el projecte #2be per al creixement personal i ofereix l’oportunitat de viure experiències internacionals a través del programa Erasmus+.

Amb una metodologia que promou la creativitat i l’esperit crític, aquest grau mitjà de cuina prepara als estudiants per superar els reptes del món gastronòmic, impulsant-los a ser líders i innovadors en la seva futura carrera professional.

Així, Joviat no només ofereix una formació acadèmica, sinó una experiència transformadora que converteix la passió per la gastronomia en una trajectòria professional exitosa.


Sobre el curs

  • Acció formativa
    CFGM Cuina, hoteleria i serveis de restauració
  • Modalitat
    Presencial
  • Família professional
    Alimentació
  • Data Inici del curs:
    08/09/2025

Temari

  • Coneixements Tècnics i Pràctics en Cuina i Pastisseria
  • Preelaboració i conservació d’aliments
  • Tècniques culinàries
  • Productes culinaris
  • Processos bàsics de pastisseria i rebosteria
  • Postres en restauració
  • Servei i Enologia
  • Operacions bàsiques en bar-cafeteria
  • Operacions bàsiques en restaurant
  • El vi i el seu servei
  • Serveis en restaurant i esdeveniments especials
  • Serveis en bar-cafeteria
  • Tècniques de comunicació en restauració
  • Gestió i Emprenedoria
  • Ofertes gastronòmiques
  • Seguretat i higiene en la manipulació d’aliments
  • Formació i orientació laboral
  • Empresa i iniciativa emprenedora
  • Formació Específica i Complementària
  • Anglès tècnic
  • Francès tècnic
  • Coneixedor del vi
  • Projectes Integrats i Innovació
  • Projecte Brolla “Fem el nostre vi”
  • Taller de cuina
  • Taller de cuina
  • Projecte d’Emprenedoria “Obrim el nostre restaurant”
  • Desenvolupament Personal i Competències Socials
  • Programa #2be: Creixement personal, lideratge i transformació
  • Pràctiques en Empreses (FCT) i Mobilitat Internacional
  • FCT (Formació en Centres de Treball)
  • Beca Erasmus+ per realitzar la FCT en empreses estrangeres

Horari

  • De dilluns a divendres de 9.00 a 15.30 hores (aproximadament, varia segons el grup-classe), inclosa l'estona de dinar

Sortides professionals/laborals

Inclouen cuiner/a, cambrer/a, barista, sommelier, ajudant/a de cuina i pastisseria, i cap de partida en restaurants, bars, cafeteries, empreses de menjars preparats, i indústries agroalimentàries.

Centre

Fundació Joviat
Carrer de Rubió i Ors, 5, 08241 Manresa, Barcelona
937259099
[email protected] Manresa

Veure web

Requisits

Per accedir, cal tenir el Graduat en ESO, títol de tècnic/a, haver superat la prova d’accés a cicles de grau mitjà, curs específic d’accés, segon curs de BUP o estudis equivalents, o la prova d’accés a la universitat per a majors de 25 anys.