• Inici
  • Notícies
  • L’estudi de les necessitats formatives de la cadena de valor de l’automoció al Bages avança

Notícies

25 d'octubre de 2022

L’estudi de les necessitats formatives de la cadena de valor de l’automoció al Bages avança

L’estudi de les necessitats formatives de la cadena de valor de l’automoció al Bages continua avançant aquesta tardor. El document treballa a partir de la prospecció a una vintena d’empreses del territori i també a quatre centres de formació que ofereixen estudis relacionats amb l’automoció. L’estudi, que es troba en una fase d’elaboració avançada, constata que l’oferta de cicles formatius de Formació Professional i universitària és àmplia i suficient però manca oferta centrada en certificats de professionalitat.

Primeres conclusions

A través del document, es constata una taxa d’abandonament alta als cicles formatius de Grau Mitjà. També s’han analitzat les xifres de la cadena de valor de l’automoció al Bages en què treballen prop de 5.000 persones i les empreses del TIER 1 (fabricants de sistemes, subsistemes i components) tenen un volum de facturació superior als 800 milions d’euros. Un total de 216 empreses del Bages formen part de la cadena de valor de l’automoció.

La presentació global de les conclusions de l’estudi es farà el 14 de novembre a Manresa en el marc de la jornada inaugural del Cicle FPEmpresa Bages.


Altres notícies

Veure-ls totes