• Inici
  • Notícies
  • La Taula de la Formació del Bages participa divendres a Girona al Fòrum de Ciutats amb Consell de l’FP de Catalunya

Notícies

18 de maig de 2022

La Taula de la Formació del Bages participa divendres a Girona al Fòrum de Ciutats amb Consell de l’FP de Catalunya

La Taula de la Formació del Bages, un òrgan consultiu del Consell Comarcal del Bages amb la participació d’una trentena d’agents socials, institucionals, econòmics i educatius relacionats amb la formació pel treball al territori, participarà divendres a Girona al Fòrum de Ciutats amb Consell de l’FP de Catalunya. La consellera de l’Àrea de Promoció Econòmica i Desenvolupament Rural del Consell Comarcal del Bages, Cristina Fabregat Sintes, considera que “formar part del Fòrum serà molt positiu ja que participar dels objectius comuns en matèria de formació professional i del debat amb d’altres Consells i Taules del conjunt del país contribuirà a poder caminar en la mateixa direcció a la comarca del Bages”.

Espai de relació i col•laboració

El Fòrum de Ciutats amb Consell de l’FP de Catalunya és un espai de relació i col•laboració entre municipis i entitats relacionades amb la formació professional. Des del Fòrum es volen promoure espais de cooperació i col•laboració entre totes les ciutat integrants tot establint un compromís ferm de treballar coordinadament facilitant la transferència de coneixements i expressant-se públicament com una sola veu. En aquest sentit, el Fòrum es presenta com a interlocutor necessari davant d’altres administracions o entitats relacionades amb l’àmbit local per defensar l’opinió i la tasca desenvolupada en els municipis al voltant de la formació professional.

Territori pioner

El Bages, a través de la Taula de la Formació, serà de les primeres comarques, juntament amb el Baix Llobregat i el Vallès Oriental, a formar part d’aquest organisme que, actualment, el conformen els Consells de les ciutats de Barcelona, Lleida, Girona, Tarragona, El Prat de Llobregat, Mataró, Terrassa, Granollers, Rubí, L’Hospitalet de Llobregat i el Consell de la Conca de Ripoll i Riera de Caldes que integra Sabadell, Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Caldes de Montbui, Castellar del Vallès, Cerdanyola del Vallès, La Llagosta, Montcada i Reixac, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Ripollet, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpetua de la Mogoda i Sentmenat.

La Taula de la Formació del Bages te diversos projectes en marxa per la millora i el prestigi de la formació professional a la comarca i fer compatibles l’oferta formativa i la demanda del teixit productiu. En aquest sentit, s’està elaborant un estudi sobre les necessitats formatives del sector de l’automoció al Bages, s’estan implementant millores a la pàgina web que recull tota l’oferta formativa de la comarca (www.formabages.cat) i s’està treballant en l’organització d’unes jornades per fomentar la col•laboració entre els centres de formació professional i les empreses del territori.


Altres notícies

Veure-ls totes