• Inici
  • Notícies
  • Joviat guanya un premi FPCat que reconeix la cultura innovadora del centre a tota l’FP

Notícies

04 de juliol de 2022

Joviat guanya un premi FPCat que reconeix la cultura innovadora del centre a tota l’FP

El centre de Formació Professional Joviat ha estat guardonat per la seva innovació amb el premi Formació Professional de Catalunya que atorga l’Agència Pública de Formació i Qualificació Professionals de la Generalitat de Catalunya aquest dimecres 29 de juny al Museu de les Aigües de Cornellà.

Ha rebut el reconeixement en la categoria més important pel que fa a centres de formació que destaca les bones pràctiques als centres formatius, de reconeixement d'experiències notables dutes a terme per centres que imparteixen formació professional inicial o ocupacional, l’any 2021.

Segons l'Agència FP Cat l’estructura del centre facilita la cultura innovadora a tota l’FP. En aquest sentit, treballa amb la metodologia d’Innovació Oberta, que té com a principal punt de partida empatitzar amb les persones per saber quines necessitats reals tenen.

Sobre aquesta base s’identifiquen reptes i s’ideen nous projectes pilot, els quals s’avaluen per tal que es converteixin en projectes que realment impactin aportant valor a la societat. En relació amb l’emprenedoria es treballa amb reptes reals que llancen les empreses col·laboradores.

Alguns exemples de projectes pedagògics innovadors són:

• ESPURNA. Aprenentatge significatiu amb casos reals amb agents externs, amb la metodologia design thinking.

• NUTRIALTH3D. Treball de recerca per a l’elaboració de receptes amb impressora 3D per a persones amb problemes de disfàgia.

• VI i CERVESA. Aprenentatge vivencial amb el procés d’exploració, ideació, elaboració, promoció i etiquetatge d’una cervesa i un vi, juntament amb un celler i una cervesera de proximitat.

• La SIMULACIÓ en el cicle d’Emergències Sanitàries i l’ABP en Cures Auxiliars d’Infermeria i Higiene Bucodental.

• BENESTAR. Projecte d'acondiciament físic per a persones de l’equip humà del Centre. 

Altres notícies

Veure-ls totes