• Inici
  • Notícies
  • Els graus industrials d’FP aconsegueixen índexs més alts d’inserció i millors salaris

Notícies

24 de març de 2022

Els graus industrials d’FP aconsegueixen índexs més alts d’inserció i millors salaris

Al Bages, tres centres ofereixen Cicles Formatius de Grau Mitjà i de Grau Superior d'aquestes famílies professionals: L'Institut Lacetània de Manresa, l'Escola Diocesana de Navàs i l'Institut Llobregat de Sallent.

L' alumnat de cicles formatius de l’àmbit industrial són els que accedeixen al mercat laboral de manera més fluïda i amb millors salaris, d’entre 1.600 i 2.000 euros mensuals de mitjana. Així es desprèn de l’estudi de CaixaBank Dualiza FP e inserción laboral, un camino con diferentes destinos, que constata que un 87,3% dels alumnes que han estudiat un grau mitjà la família d’Instal·lació i Manteniment estan inserits laboralment, un 83,3% en el cas de Transport i Manteniment de Vehicles i d’un 83,7% en el cas de Fabricació Mecànica. En els casos de grau superior, la fotografia es repeteix, presentant índexs d’inserció superiors.

També són els titulats en aquests estudis industrials els que compten amb salaris més elevats: un 69,5% dels que han estudiat cicles mitjans de Fabricació Mecànica cobren sous d’entre 1.600 i 2.000 euros mensuals prorratejats, i un 66,4% dels que han optat per alguna de les branques d’Instal·lació i Manteniment. A l’altre cantó de la balança, el 78,3% dels formats en graus d’Imatge personal, el 65% de Comerç i màrqueting, el 57% d’Imatge i so, i el 51,8% d’Arts Gràfiques i Serveis Socioculturals i a la Comunitat cobren sous d’entre 700 i 1.000€.

“Mentre que el 70% dels formats en Fabricació Mecànica estan en nivells salarials alts, només el 8% dels formats en Imatge personal es troben en aquest estadi”, ressalta l’estudi. Pel que fa als graus superiors, el 77% dels formats en Instal·lació i Manteniment se situen en els quintils quart i cinquè, mentre que aquí només s’hi troben el 19% dels formats en Administració i Gestió.

L’estudi constata que els professionals formats en graus mitjans de les família d’Activitat Físiques i Esportives i Comerç i Màrqueting s’insereixen només en un 63%; en Comerç i Màrqueting, i Serveis Socioculturals i a la Comunitat en un 68,4%. “Es pot afirmar que les diferències per família són considerables, ja que el diferencial entre la que propicia millor accés, Instal·lació i Manteniment, i la pitjor, Activitats Físiques i Esportives, és de 24,3 punts percentuals”, recalca l’estudi.

Oferta Formativa al Bages

La comarca compta amb una àmplia oferta de Formació Professional de les quatre famílies professionals que destaca l'estudi: Fabricació Mecànica, Instal·lació i Manteniment, Transport i Manteniment de vehicles i Electricitat i Electrònica. 

Pel que fa a Cicles Formatius de Grau Mitjà, al Bages, l'Institut Lacetània ofereix els Cicles de Mecanització, Manteniment electromecànic, Carrosseria, Electromecànica d'automòbils, Instal·lacions de telecomunicacions i Instal·lacions elèctriques i automàtiques. L'Escola Diocesana de Navàs ofereix el Cicle de Manteniment electromecànic i l'Institut Llobregat de Sallent ofereix el Cicle d'Electromecànica de maquinària.

Pel que fa a Cicles Formatius de Grau Superior, al Bages, l'Institut Lacetània ofereix els Cicles de Disseny en Fabricació Mecànica, Programació de la producció en fabricació mecànica, Mecatrònica Industrial, Automoció, Manteniment electrònic i Automatització i robòtica industrial. L' Escola Diocesana de Navàs ofereix els Cicles d'Automatització i robòtica industrial i Sistemes electrotècnics i automatitzats.

Altres notícies

Veure-ls totes