• Inici
  • Notícies
  • El Consell Comarcal del Bages es proposa recuperar la formació professional en l’àmbit de la química al territori

Notícies

18 de febrer de 2021

El Consell Comarcal del Bages es proposa recuperar la formació professional en l’àmbit de la química al territori

El Consell Comarcal del Bages ha estrenat un nou grup de treball de la Taula de la Formació amb l’objectiu de recuperar la formació professional en l’àmbit de la química al territori, cobrint les necessitats detectades en aquest sector. El Consell Comarcal inicia l’elaboració d’un estudi i anàlisi de les necessitats formatives més concretes que incorporarà, entre d’altres, una tasca de prospecció amb les principals empreses del sector químic i altres d’afins. El Consell pretén, fruit de l’estudi i de la col·laboració de múltiples agents, presentar una proposta territorial perquè s’ofereixi formació professional de química a la comarca.

Grup impulsor

El grup impulsor d’aquesta actuació compta amb el lideratge del Consell Comarcal del Bages amb la participació de l’Ajuntament de Manresa, l’EPSEM-UPC, la Cambra de Comerç de Manresa, PIMEC Catalunya Central i els serveis territorials del Departament d’Educació al territori.

El context

El Bages compta actualment amb una oferta de prop d’una seixantena de modalitats diferents de formació professional, en la majoria de famílies professionals. Des del curs 2011–2012 no s’ofereix formació professional de química al Bages. A més, el grau d’Enginyeria Química de la UPC Manresa és l’únic estudi universitari que s’ofereix a la ciutat que no compta amb cap cicle formatiu de referència a la comarca.

L’actuació s’inicia en el marc de l’estudi elaborat per la Cambra de Comerç de Manresa El sector químic al Bages el passat mes de setembre en què s’apunta un creixement progressiu de les empreses del sector. Així mateix, s’assenyala que per a la comarca no disposar de formació professional especialitzada en l’àmbit de la química suposa una mancança per a les empreses i un fre per al creixement del sector. L’actuació té en compte la funció principal de la Taula de la Formació del Bages que pretén millorar l’oferta formativa del territori per ajustar-la al màxim a les necessitats i demandes de les empreses.

Altres notícies

Veure-ls totes