La mort sobtada és una de les principals causes de mort en el mon occidental. La supervivència dels pacients que la pateixen està íntimament lligada al temps en que s’inicien les maniobres de ressuscitació, així com de les habilitats, els coneixements, la capacitat de treballar en equip i de lideratge dels reanimadors. Els cursos de Suport Vital Avançat (SVA) busquen fer difusió del substrat teòric i de les habilitats tècniques que el configuren entre el personal sanitari titulat, amb el fi de prevenir i tractar l’Aturada Cardiorespiratòria [ACR] segons recomanacions de l’European Resuscitation Council millorant els coneixements i habilitats dels participants en el maneig mèdic del SVA en el que s’inclou la identificació i tractament de les arítmies periaturada, la identificació i maneig de la situació d’un pacient crític, les habilitats tècniques per resoldre les situacions (maneig avançat de la via aèria, implantació de vies venoses, compressió toràcica, ventilació,...), valorar les situacions especials més freqüents que aboquen a l’aturada cardiorespiratòria així com millorar i potenciar la capacitat de lideratge i de treball en equip dels membres dels equips de ressuscitació.
IMPORTANT: Per a la realització del curs, és necessari que l’alumne disposi del coneixement i domini del SVB amb acreditació reconeguda pel CCR.
Sobre el curs
Acció formativa
Curs Suport Vital Avançat
Modalitat
Híbrid
Família professional
Sanitat
Data Inici del curs:
27/05/2024
Data Final del curs:
28/05/2024
Temari
Reconeixement del pacient crític i prevenció de l’aturada cardiorespiratòria
Reconeixement de l’ACR
Aprenentatge de les habilitats no tècniques: Treball en equip, lideratge, presa de decisions, etc.
Ressuscitació en centre o àrea sanitària
Reanimació Cardio-Pulmonar de gran qualitat
Algoritme del Suport Vital Avançat
Maneig de la via aèria i de la ventilació
Arítmies. Monitoratge i reconeixement
Desfibril·lació i cardioversió
Vies d’administració de fàrmacs
Fàrmacs
Cures post ressuscitació
Horari
La participació a la fase online i la realització de les tasques és requisit indispensable per accedir la fase presencial.
Dies presencials: Dilluns, de 8.30 h a 18.30 h, i dimarts de 9.00 h a 18.00 h.
Metges i DUI independentment de l’especialitat, especialment a aquells col·lectius que estan directament implicats en l’assistència de pacients crítics (Sistemes de Emergències i Urgències prehospitalàries, Serveis d’Urgències, Serveis de Medicina Intensiva, Serveis d’Anestèsia i Àrees de Reanimació, Unitats Coronàries, etc.)